Welkomstfeest Bos op Poten

Op 21 juni opende de buurt van Kop van Zuid - Entrepot het Bos op Poten. Bij vijf stationnetjes werd de band tussen bos en buurt gesterkt. De groene kennis in de wijk werd op de proef gesteld tijdens de Boomworkshop. Bij de stations Bosopstelling, Ideeënboom en Namenwedstrijd zijn de posities van het bos, activiteiten en namen verzonnen. Bij het Oplaadstation kwamen de bewoners samen voor de nodige bouwstof.

René van der Velde (TU Delft), Soeniel Bahadoer (Gemeente Rotterdam), Hans de Voogd (Resilient Delta Initiative), Theo Peeterman (Wijkraad), Ties Schotel en Sanne Keizer (Komovo) spraken kort en hielpen de bomen het lint doorknippen.

De bomen brachten niet alleen schaduw naar het Handelsplein, maar ook verbinding. Tussen de straten, leeftijden en achtergronden. Met elkaar werd gestemd op de beste opstelling en samen werden de bomen meteen op de goede plek gezet. In komende twee jaar worden verschillende opstellingen geprobeerd en wordt de band tussen bomen en bewoners verder onderzocht. De aftrap was in ieder geval meer dan geslaagd!

Credits naar Evy Hachmang voor de foto’s.

Alle foto's ontvangen?

Stuur info@bosoppoten.nl een mailtje.

Contact met ons

info@bosoppoten.nl

Contact in de wijk

s.bahadoer@rotterdam.nl